замовити карамель
взяти участь в майстер-класі
напишіть нам

Новини

Як зробити прикраси з карамелі #1
2017-04-11 13:43

«Карамель - не тільки неймовірно смачний і натуральний, але й один з найбільш естетичних десертів», - каже бренд-шеф мережі «Майстерня карамелі» Олексій Громак.

Він вважає, що декор з карамелі являє собою найкраще доповнення до будь-якої солодкої страви, приготованої як для себе, так і для святкового столу.

Сьогодні Олексій поділиться секретами й надихне всіх майстрів кулінарії надати своїм десертам дрібочку традиційного карамельного шарму. Ну а надихатися ми, як завжди, будемо ароматною кухнею улюбленої «Майстерні карамелі», що до верху наповнена різноманітними карамельованими шедеврами.

Оскільки кращими рецептами приготування карамелі ми вже ділилися з читачем, ця стаття буде зосереджена на тому, як же зробити прикрасу з готової карамелі для основного десерту.

За словами бренд-шефа, складність полягає в тому,  що карамельна маса часто дуже швидко застигає, задаючи цим швидкий темп створення карамельних прикрас для кулінара.

! Підказка: щоб карамельна маса не встигала застигати до того, як ми сформуємо задуманий візерунок, варити її потрібно маленькими порціями в невеликому посуді.

Вже готову карамельну масу cлід розтягувати й загинати, надаючи потрібну форму, за допомогою широкого ножа, попередньо змащеного маслом.

«Моя бабуся завжди прикрашала святкові торти саме карамеллю, - ділиться бренд-шеф, - в її виконанні це був декор з колотої карамелі, який, до слова, є одним з найпростіших способів стильно прикрасити свій десерт.»

Для отримання колотої карамелі, її необхідно розподілити по поверхні сковороди, що вже покрита пергаментним папером, таким чином, щоб вийшов шар карамелі близько 3 мм завтовшки. Коли маса застигла, відокремлюємо її від паперу і починаємо обережно відколювати невеликі шматочки, якими надалі, як мозаїкою, прикрашаємо десерт.

“Я особисто віддаю перевагу абстрактним прикрасам з карамелі. Так, кожен раз моїх близьких тішить абсолютно новий і, не схожий на попередній, солодкий декор. Як правило, для його приготування я використовую пергаментний папір, виделку, широкий ніж і буквально все, що попадається під руку, адже фантазії кулінара немає меж!” – зазначає Олексій.

Для початку слід змастити весь інвентар вершковим маслом. Карамель, що вже трішки застигла, зачерпуємо ножем і витягуємо її на папір. Головне - не забувати нашу карамель постійно закручувати і міняти напрям руху. В результаті, застигла карамель придбає небачені раніше образи, які чудово прикрасять будь-який десерт. Ну і не варто забувати, що ще смачніше наші солодкі страви стануть з додаванням фірмової продукції від мережі натуральних кондитерських «Майстерня карамелі».

Олексій радить до тортів, окрім карамельних прикрас, додавати одну або дві штучки маршмеллоу, які дуже естетично виглядають на фото та моментально з'їдаються його донькою. Смачного!

Напишіть нам

Ваше ім’я
Адреса електронної пошти (email)
Контактний телефон
Місто
Текст повідомлення
Оферта
made in aSigneEgnith power!