замовити карамель
взяти участь в майстер-класі
напишіть нам

Новини

Яблука в карамелі: 2 простих рецепти від бренд-шефа "Майстерня карамелі" #1
2017-03-03 11:27

Яблука в карамелі - невимовно смачний і незвичайний десерт, який, насправді, дуже просто приготувати. При цьому смак у яблук в карамелі виходить таким вишуканим і ніжним, що неможливо відірватися. З приготуванням даного десерту може без проблем впоратись навіть кулінар-початківець, зате після всіх етапів приготування Ви отримаєте дійсно смачний та незвичайний десерт, яким можна приємно здивувати членів своєї сім'ї або гостей.

Нескладно здогадатися, що головним інгредієнтом страви виступає карамель, яку необхідно приготувати в особливий спосіб і довести саму карамель до потрібної консистенції. Саме від правильно приготованої карамелі буде залежати смак кінцевого продукту, і хто, як не Майстерня карамелі знає всі секрети приготування цього чудо-інгредієнта? Сьогодні наш бренд-шеф Олексій вибрав два найпростіших і в той же час незвичайних рецепта з приготування яблук в карамелі і з радістю поділитися ними тут.

1. Яблука в карамелі по-китайськи. Десерт "Паси Пінго".

Необхідно:

  • 6 яблук.
  • лимонний сік - за смаком
  • рослинне масло - для смаження у фритюрі
  • борошно - 100г
  • крохмаль - 15г
  • яйце (білок) - 3 шт.
  • молоко - 150 мл
  • цукор - 280г
  • кунжутне насіння - 1 ст. л.
  • масло - для змащення.

Рецепт:

Спочатку слід підготувати яблука. Для цього ми очищаємо їх від шкірки й серцевини, нарізаємо четвертинками. Рекомендую також скропити їх лимонним соком, щоб вони не потемніли. Паралельно розігріваємо олію у фритюрниці та змішуємо в мисці борошно з крохмалем. Робимо в центрі поглиблення, вливаємо туди молоко з білками, перемішуємо та залишаємо на 10 хв.

Після занурюємо по одній часточці яблука в тісто, а потім невеликими партіями обсмажуємо їх в олії близько 1 хвилини. Обсмаживши, викладаємо їх на паперову серветку та тримаємо в теплі.

Найсолодша частина рецепту приготування карамелі. Для цього необхідно висипати цукор в 150 мл води та довести до кипіння. Варимо, поки сироп не стане золотисто-коричневим і змішуємо його з кунжутним насінням. До цього моменту ми повинні підготувати 6 змазаних маслом мисочок.

Ставимо на стіл мисочки з крижаною водою. Яблучні дольки занурюємо в карамель і кладемо по 4 на кожну мисочку, після чого залишаємо їх застигати.

2. Яблука в карамелі на паличці.

Необхідно:

  • 8 яблук;
  • 1 стакан молока;
  • 2,5 склянки цукру (я рекомендую тростинний);
  • 8 шпаг, на які будемо насаджувати наші яблучка.

Рецепт:

В першу чергу необхідно розігріти в каструлі молоко з цукром. Цукор при цьому повинен повністю розчинитися аж до карамельної маси. Після наливаємо в миску холодну воду і кладемо лід. За допомогою чайної ложки набираємо трохи карамелі, вливаємо її в воду і, коли вона охолоне, пробуємо зробити з неї кульку. Якщо все вийшло значить, необхідна консистенція досягнута. Якщо маса надто густа - доливаємо трохи молока, якщо рідка досипаємо цукор. Поки каструля з карамеллю остигає, обережно насаджуємо яблука на шпажки. Тепер найцікавіше занурюємо наші яблука в карамель таким чином, щоб шар карамелі вийшов рівним, і кладемо десерт на рівну поверхню остигати. Так само десерт можна прикрасити різноманітними солодкими присипками, горішками і кокосовою стружкою. Я особисто люблю дивувати своїх близьких яблуками в карамелі, прикрашеними нарізною карамеллю цитрусовий мікс.

Виходить ну дуже смачно!

Напишіть нам

Ваше ім’я
Адреса електронної пошти (email)
Контактний телефон
Місто
Текст повідомлення
Оферта
made in aSigneEgnith power!