Нескладно здогадатися, що головним інгредієнтом страви виступає карамель, яку необхідно приготувати в особливий спосіб і довести саму карамель до потрібної консистенції. Саме від правильно приготованої карамелі буде залежати смак кінцевого продукту, і хто, як не Майстерня карамелі знає всі секрети приготування цього чудо-інгредієнта? Сьогодні наш бренд-шеф Олексій вибрав два найпростіших і в той же час незвичайних рецепта з приготування яблук в карамелі і з радістю поділитися ними тут.
1. Яблука в карамелі по-китайськи. Десерт "Паси Пінго".
Необхідно:
|
Рецепт:
Спочатку слід підготувати яблука. Для цього ми очищаємо їх від шкірки й серцевини, нарізаємо четвертинками. Рекомендую також скропити їх лимонним соком, щоб вони не потемніли. Паралельно розігріваємо олію у фритюрниці та змішуємо в мисці борошно з крохмалем. Робимо в центрі поглиблення, вливаємо туди молоко з білками, перемішуємо та залишаємо на 10 хв.
Після занурюємо по одній часточці яблука в тісто, а потім невеликими партіями обсмажуємо їх в олії близько 1 хвилини. Обсмаживши, викладаємо їх на паперову серветку та тримаємо в теплі.
Найсолодша частина рецепту приготування карамелі. Для цього необхідно висипати цукор в 150 мл води та довести до кипіння. Варимо, поки сироп не стане золотисто-коричневим і змішуємо його з кунжутним насінням. До цього моменту ми повинні підготувати 6 змазаних маслом мисочок.
Ставимо на стіл мисочки з крижаною водою. Яблучні дольки занурюємо в карамель і кладемо по 4 на кожну мисочку, після чого залишаємо їх застигати.
2. Яблука в карамелі на паличці.
Необхідно:
|
Рецепт:
В першу чергу необхідно розігріти в каструлі молоко з цукром. Цукор при цьому повинен повністю розчинитися аж до карамельної маси. Після наливаємо в миску холодну воду і кладемо лід. За допомогою чайної ложки набираємо трохи карамелі, вливаємо її в воду і, коли вона охолоне, пробуємо зробити з неї кульку. Якщо все вийшло значить, необхідна консистенція досягнута. Якщо маса надто густа - доливаємо трохи молока, якщо рідка досипаємо цукор. Поки каструля з карамеллю остигає, обережно насаджуємо яблука на шпажки. Тепер найцікавіше занурюємо наші яблука в карамель таким чином, щоб шар карамелі вийшов рівним, і кладемо десерт на рівну поверхню остигати. Так само десерт можна прикрасити різноманітними солодкими присипками, горішками і кокосовою стружкою. Я особисто люблю дивувати своїх близьких яблуками в карамелі, прикрашеними нарізною карамеллю цитрусовий мікс.