замовити карамель
взяти участь в майстер-класі
напишіть нам

Новини

ТОП-7 традиційних солодощів у всьому світі #1
2017-01-30 17:57

Зима - період нескінченних свят та солодощів. Та яким же смаколиком розрадити себе сьогодні? Це питання й досі залишається актуальним для усіх поціновувачів солодкого. Що популярне у іспанців, та що полюбляють на десерт німці? Ми зібрали ТОП - 7 традиційних солодощів з різних країн, аби ти знав, де наступна відпустка цього рокузможе бути найсолодшою. 

1.Німеччина: смачно та корисно.

Скандинави традиційно виставляють на стіл яблучну тарілку. З яблук вирізають серцевину, запікають в духовці, а після обов'язково викладають в розписне святкове блюдо. Начиняти яблука прийнято колотими горіхами, родзинками, курагою та щедро поливають карамеллю. В такого диво-десерта навіть існує передісторія: яблуко – плід пізнання, а горіхи з твердою шкарлупою і смачною серцевиною – труднощі життя, що ведуть до багатства того, хто докладає достатньо зусиль. Ну а карамель - це просто карамель, що зробить будь-який десерт набагато смачнішим.

2. Іспанія: дуже солодко!

Спекотні іспанці ще ті ласуни. До святкогого столу вони традиційно готують відразу два десерту: польворон – андалусское пісочне печиво та туррон – солодкий пиріг із яєчного білка, меду та горіхів. Чим більше горіхів, тим багатшим буде весь рік.

3. Італія: бабусині ласощі.

Не італійської бабусі, а твоєї! Так-так, їх традиційне святкове печиво печуть українські бабусі без приводу. Фігурне тонке печиво, скручене бантиками та посипане цукровою пудрою. Італійці називають його чіак'єре, а наші бабусі – хмиз. 

4. Чехія: гордість господині.

Новорічні традиції Чехії та Словаччини залишилися абсолютно однаковими, хоч країни і давно розділилися. І там, і там кожного свята господині змагаються у приготуванні яблучного штруделя. У кожної – власний секретний рецепт, яким ні в якому разі не можна ділитися зі сторонніми.

5. Тибет: філософія пиріжка. 

На свята тут прийнято пекти пиріжки із самими неймовірними начинками, тисячі варіантів обмежуються тільки фантазією господині. Проте, найцікавіше те, що пиріжки опісля приготування не їдять – а пригощають ними перехожих. Прийнято вважати, що рівень багатства в сім'ї прямо пропорційний кількості розданих пиріжків. 

6. Англія: гаряче!

Британці люблять пудинги як ніхто інший. Але, аби вони англійцям не набридли, на кожне свято вони дещо змінюють рецепт. Наприклад, у новорічному пудингу прийнято заміняти борошно на хлібну крихту, а перед подачею його обов'язково поливають ромом та підпалюють. Гаряче!

7. Америка: карамельки! 

Не секрет, що американці люблять солодощі. Найпопулярніші в них – не вгадаєте – карамельки!  Відомими на весь світ стали червоно-зелені карамельні тростини з різними смаками. Такі, до речі, ще можна знайти в казкових кондитерських "Майстерня карамелі". 

Оригінал тексту: http://putc.org/7-novogodnix-sladostej-so-vsego-mira/

Напишіть нам

Ваше ім’я
Адреса електронної пошти (email)
Контактний телефон
Місто
Текст повідомлення
Оферта
made in aSigneEgnith power!