замовити карамель
взяти участь в майстер-класі
напишіть нам

Новини

Наша карамель і глютен #1
2016-02-16 08:35

Слово «глютен» все частіше проривається в нашу свідомість з різноманітних джерел. Це питання останнім часом , стало дуже актуальним і у гостей «Майстерня Карамелі». Тому просто необхідно розібратися, що таке глютен, яка від нього користь і шкода.



 

Слово «глютен» все частіше проривається в нашу свідомість з різноманітних інформаційних джерел. Це питання останнім часом , стало дуже актуальним і у гостей «Майстерня Карамелі». Тому просто необхідно розібратися, що таке глютен, яка від нього користь і шкода.
Глютен - це клейковина, що входить до складу злакових рослин. Цей білок міститься в пшениці, житі, ячмені, вівсі та кукурудзі. Він використовується в якості наповнювача при виробництві багатьох видів їжі, адже за його допомогою текстура продукту стає ніжною, підсилюється смак, а також глютен виступає в якості консерванту.
У величезній кількості продуктів харчування наявний так званий прихований глютен, доданий до складу завдяки його здатності згущувати і склеювати. Наприклад: пшеничний крохмаль використовується для додання густоти і однорідності консистенції йогуртам і морозиву. А ще він є у хлібобулочних виробах, макаронах, печиві, пряниках, бісквітах, сосисках, сардельках та інших недорогих ковбасних виробах, можна його зустріти і у різних консервах.
Як ми бачимо, глютен достатньо популярний. Однак здорові люди не лише не підозрюють про його присутність в продуктах харчування, але, буває, і зовсім не знають про його існування, допоки спеціально, не поцікавляться цим питанням.
Все набагато серйозніше у випадку з людьми , які хворіють на целіакію ( непереносимість глютену). В тій чи іншій мірі, від неї страждає 1% всього населення, хоча ті чи інші симптоми , за словами медиків, зустрічаються у значно більшої кількості людей.
У дітей, що страждають на це захворювання, яке характеризується пошкодженням тонкого кишківника, як наслідок споживання глютеномісткої продукції додається ще й виснаження, недокрів'я, відставання в розвитку.

Єдиний вихід для хворих на целіакію - вживання безглютенових продуктів.

Дуже багато матеріалу по цій темі є у мережі Інтернет, то ж якщо вас це цікавить ви завжди зможете задовольнити свою цікавість.

А тепер повернемося до початку нашої розмови і питання : «Чи є глютен в вашій продукції?». Відповідь однозначна – «Ні. Ми не використовуємо для приготування карамелі інгредієнти, які мають в своєму складі глютен чи його похідні!».

Напишіть нам

Ваше ім’я
Адреса електронної пошти (email)
Контактний телефон
Місто
Текст повідомлення
Оферта
made in aSigneEgnith power!