замовити карамель
взяти участь в майстер-класі
напишіть нам

Новини

Секрети барвників, які роблять наші цукерки яскравими. #1
2016-04-22 08:37

Насправді, немає жодного секрету в тому, як карамельні солодощі набувають своїх кольорів у нашій мережі. Майстри-карамельє використовують кольорові пігменти природнього походження, про які ми Вам сьогодні розповімо!

Насправді, немає жодного секрету в тому, як карамельні солодощі набувають своїх кольорів у нашій мережі. Майстри-карамельє використовують кольорові пігменти природнього походження, про які ми Вам сьогодні розповімо!

Хлорофіл - зелений пігмент, присутній в клітинах рослин, деяких водоростей та ціанобактерій , що надає їм відповідного кольору. Хлорофіл, виготовляють з листя кропиви, люцерни, шпинату, щавелю та інших їстівних рослин. Для отримання фарби рослину віджимають або пропускають через м'ясорубку, з додаванням води у пропорції 1:1 доводять майже до кипіння, після того висушують і потім протирають через дрібне сито.

Коричневий колір - виходить з кавового настою або паленки, що являє собою перепалений цукор. Жженку готують наступним чином: насипають на сковороду цукор і помішуючи нагрівають на великому вогні, доки цукор не зробиться темно-коричневого кольору і почне виділяти дим. Продовжуючи помішувати додають гарячу воду, і слідкують за неутворенням грудок, мішають до отримання темно-коричневого розчину, після того його проціджують через марлю і зберігають у спеціальних ємкостях циліндричної форми. При недостатньому прожарюванню цукру забарвлення буде слабким. Шоколадний колір виходить при додаванні шоколаду або порошку какао, а також при змішуванні паленого цукру з червоною фарбою.

Кармін - барвник червонувато - пурпурного кольору. Точний колір барвнику залежить від кислотності середовища: y кислому середовищі, де ph =3 , кармін буде фарбувати продукти у помаранчевий колір ; в нейтральному середовищі, при ph = 5,5 в червоний колір, а при ph = 7 барвник буде пурпурним.

Кармінову кислоту, з якої здобувається добавка отримують дуже цікавим способом - з комах. А точніше, з тіл самок деяких комах, що мешкають на поверхнях рослин в Перу, Америці і на Канадських островах. Кармінова кислота - пігмент тіла самок щитівки (черевця), або її яєць. Для виготовлення барвника самок збирають перед тим, як вони відкладуть яйця, саме в цей час їх забарвлення стає червоним. Оболонки комах очищуються від нутрощів, сушаться.

Білий колір карамелі утворюється за рахунок насичення її киснем (багаторазове розтягування карамельної маси на металевому гаці).

Рослинне вугілля - колись ця органічна речовина утворювалась під землею з давніх рослин . Видобувається ця речовина різними способами, в залежності від глибини залягання. Якщо вона не перевищує 100 метрів, то видобуток ведеться відкритим способом, якщо вугільний пласт розташований глибше, то вдаються до підземних способів видобутку.

Для найближчих родовищ будуться спеціальні вугільні шахти. Найглибші з них мають глибину понад 200 метрів. До нас він надходить після подріблення та ретельного очищення кам'яного вугілля. У сучасному суспільстві метод отримання рослинного вугілля полягає в штучному процесі карбонізації (спалювання) рослинних матеріалів. В якості сировини використовують різні види деревини, шкірку кокосів, горіхів та інших рослин.

Сировину поміщать у спеціальні установки, де за допомогою високої температури і високого тиску рослинні матеріали перетворюють на рослинне вугілля.

Куркума - рід багаторічних рослин, що схожих на очерет та сягають метрової висоти. Відносяться до сімейства імбирних. Зібрані і помиті кореневища обдають окропом, а потім поволі сушать на сонці. Під час осушення фарбник ефіро олійної клітини (який має помаранчево-жовтий колір) самої рослини проникає в навколишню рослинну тканину. 3a рахунок цього кореневище дуже твердіє i його можна молоти, перетворюючи на дрібний порошок. За своєю хімічною природою, куркуміни – це поліфеноли, які легко розчиняються у спирті та ефірі, але є зовсім нерозчинними у воді. Барвник одержують шляхом екстрагування порошку коріння петролейним ефіром, а після - спиртом.

Куркумін має цілий ряд лікувальних властивостей - він має протизапальну, протиокислювальну, протипухлинну дію. Протиракова властивість куркумінів проявляється завдяки їх можливості викликати природну смерть ракових ккліток, без впливу на здоров’я людини.

Чорну моркву - вирощують заради коренеплодів, що формуються y перший рік життя; на другий рік розвиваються квітконос i насіння. Коренеплоди веретеноподібні, довжиною до 35, товщиною до 3 см, темно-коричневого кольору, з білим м'якушем і молочним соком. Коренеплоди містять в собі аскорбінову кислоту, вітаміни групи В, солі, калію, кальцію, фосфору, заліза, висококалорійні і багаті на інсулін, що ставить Їх у ряд цінних дієтичних продуктів у хворих на діабет. Корені солодкі на смак, мають запах ванілі.

Напишіть нам

Ваше ім’я
Адреса електронної пошти (email)
Контактний телефон
Місто
Текст повідомлення
Оферта
made in aSigneEgnith power!